Sensor pikeun Arduino, kombinasi anu saé pikeun pangguna novice

Dewan Arduino cocog sareng sensor pikeun Arduino

Gawe sareng Arduino tiasa kuat pisan sareng rupa-rupa, tapi pikeun ngahontal ieu urang kedah gaduh élmu anu maju sareng beragam ngeunaan operasi Arduino sareng sababaraha aksésorisna.

Salah sahiji asesoris anu gancang mimiti dianggo nyaéta sénsorna. Karya-karya ieu sareng Arduino tiasa ngahasilkeun proyék anu pikaresepeun, tapi henteu ngan éta tapi éta bakal ngabantosan urang pikeun langkung ngartos operasi dewan kami sareng kumaha ngembangkeun proyek nganggo Free Hardware.

Naon sensor pikeun Arduino?

Salah sahiji elemen anu paling populér sareng gunana nalika damel sareng Papan Arduino Project nyaéta sénsor. Sénsor mangrupikeun unsur anu ngamungkinkeun urang rék dilegakeun fungsionalitas dewan, éta dianggo salaku pelengkap atanapi asesoris anu ditambihan kana hiji atanapi langkung piring. Dina waktos ayeuna, Dewan Arduino, ku nyalira, henteu tiasa néwak inpormasi ti luar atanapi tina kontéks sakurilingna., kacuali khusus yén éta ngandung alat énggal.
Naon anu tiasa dilakukeun ku sensor Arduino

Upami teu kitu, ngan ukur inpormasi anu kami kirimkeun ngaliwatan palabuhan fisik dina papan anu tiasa dianggo. Upami urang hoyong néwak inpormasi ti luar, urang ngan ukur kedah nganggo sénsor.

Tulisan anu aya hubunganana:
Ngawangun drone homemade ku papan Arduino sareng printer 3D

Teu aya sénsor generik, nyaéta, aya seueur jinis sénsor sakumaha ogé aya jinis inpormasi anu urang hoyong candak, tapi urang henteu kedah hilap yén inpormasi ieu moal pernah diolah tapi bakal janten inpormasi dasar. Ngolah inpormasi bakal dilakukeun ku Arduino atanapi dewan anu sami anu janten jembatan atanapi panganteur média antara inpormasi anu dikumpulkeun sareng data anu ditampi ku perangkat lunak.

Naon jinis sénsor pikeun Arduino?

Sakumaha urang parantos nyarioskeun sateuacanna, aya seueur jinis sensor pikeun Arduino. Anu paling populér nyaéta sénsor anu aya hubunganana sareng cuaca, nyaéta: sénsor suhu, sénsor asor, sénsor cahaya, sénsor gas atanapi sénsor tekanan atmosfir. Tapi aya ogé jinis sénsor sanés anu parantos populér berkat alat sélulér sapertos sensor sidik, sensor iris atanapi sénsor sora (teu kedah bingung sareng mikropon).

nu thermometers Éta mangrupikeun sénsor anu ngumpulkeun suhu termal anu ngurilingan sénsor, penting pisan pikeun émut ieu kusabab sanés suhu pelat tapi sénsorna. Inpormasi anu dikintunkeun dikirim ka dewan Arduino sareng ngamungkinkeun urang henteu ngan ukur nganggo majelis salaku thermometer tapi ogé ngagunakeun program anu ngalaksanakeun sababaraha tindakan gumantung kana suhu éksternal alat.

Sénsor suhu Arduino

El sénsor asor Gawéna ampir sami sareng jinis sénsor sateuacana, tapi waktos ieu sénsor ngumpulkeun kalembaban anu ngurilingan sénsor sareng urang tiasa damel sareng éta, khususna pikeun daérah pertanian dimana kalembaban pepelakan ogé mangrupikeun variabel anu diperhitungkeun.

El sénsor lampu parantos ucul kana popularitas saatos aplikasi na dina alat sélulér. Fungsi anu paling populér nyaéta surem atanapi ngalakukeun tindakan anu tangtu dumasar kana lampu anu ditampi alat. Dina hal telepon sélulér, gumantung kana tingkat cahaya anu nampi sensor, layar alatna bakal ngarobah kacaangan. Ngitung hal ieu, urang tiasa nyimpulkeun yén proyék-proyék anu aya hubunganana sareng dunya tatanén nyandak jinis sensor ieu pikeun Arduino.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kubus LED

Upami urang milarian alat kaamanan, pikeun program atanapi kantun ngaksés parangkat lunak Arduino, pilihan anu saé nyaéta ngagunakeun sensor sidik. Sensor anu bakal naros ka kami pikeun sidik jari pikeun meungpeuk atanapi muka blokiran aksés. Sensor sidik janten populér pikeun sababaraha waktos, tapi leres yén dugi ka ayeuna teu seueur seueur fungsi saluareun muka konci barang.

Sensor sidik pikeun arduino

Sensor sora ogé berorientasi kana dunya kaamanan sanaos dina hal ieu tiasa gampang dicandak ka dunya anu sanés sapertos dunya AI atanapi asistén sora. Janten, berkat sénsor sora, spéker anu cerdas tiasa mikawanoh sora sareng ngabedakeun sababaraha kalungguhan atanapi jinis pangguna dumasar kana nada sora anu urang pakaitkeun. Hanjakalna boh sensor sidik sareng sénsor sora cukup sénsor mahal sareng sesah dianggo sareng dianggo, sahenteuna pikeun pangguna Arduino anu paling énggal.

Naha kuring tiasa nganggo sénsor upami kuring pangguna novice?

Patarosan jutaan dolar pikeun seueur pamiarsa tulisan ieu nyaéta naha mungkin dimungkinkeun pikeun ngagunakeun sensor anu kirang élmuna. Jawabanana enya. Langkung seueur, seueur panduan nyarankeun gancang ngagunakeun sénsor sareng Arduino, dina raraga ngagancangkeun diajar anjeun.

Anjeun biasana diajar nganggo lampu LED heula, proyék gancang sareng gampang pikeun diajar. Terasna, sénsor suhu atanapi sénsor asor mimiti dianggo, sénsor anu gampang dianggo, gampang ditampi sareng aranjeunna gaduh seueur proyek anu ngabantosan diajar kumaha ngagunakeun jinis alat ieu.

Sensor naon anu disarankeun pikeun dianggo dina Arduino?

Aya seueur jinis sensor sareng masing-masing na didamel ku sagala rupa mérek, janten jumlah sensor na seueur pisan. Upami urang hoyong ngadamel proyek nganggo hiji sénsor atanapi ku sababaraha sénsor, kahiji urang kedah mutuskeun hirup anu bakal dialam tina proyék ieu. Upami urang badé ngadamel satu unit sareng prototipe, langkung saé milih pikeun ngagunakeun sénsor kualitas luhur, sahingga inpormasi ieu akurat sakumaha mungkin.

Kit Arduino kalayan sénsor sagala rupa

Upami sabalikna urang hoyong ngadamel proyek anu engkéna bakal réplika masif, mimitina kuring nyarankeun ngagunakeun sénsor anu paling murah anu urang tiasa mendakanEngké, nalika urang mastikeun yén éta tiasa dianggo, maka kami bakal nguji sababaraha jinis sensor kalayan fungsi anu sami. Engké, nalika urang ngontrol langkung seueur kana sensor, urang bakal terang modél atanapi jinis sensor naon anu bakal dianggo nalika urang badé ngadamel proyek énggal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Raymundo cenahna

    Inpormasi anu saé, saha waé di antara anjeun anu tiasa nyungkeun anu khusus?