Kami nganalisis filamén anu paling aheng tina bahan Smart 3D

Bahan pinter filamén 3D

Kali ieu kami masihan anjeun tulisan sanés ku analisis filamén di mana kami parantos nempatkeun kaahlian sareng katerampilan ngadamel tés ku rupa-rupa bahan téknis ti pabrikna Bahan Smart 3D

Smartfil mangrupikeun nami kanggo sadaya jajaran filamén ti pabrik Spanyol Smart Materials 3D dumasarkeun di Jaen. Gaduh langkung ti belasan bahan anu bénten-bénten, anu kami bakal nganalisis produk anjeun BOUN, GLACE, PLA 3D850 sareng EP sareng kami bakal ngajelaskeun sacara rinci sagala detil panggunaan na.

La halaman wéb pabrikan ngabogaan a desain beresih jeung intuitif sareng gampang pikeun kami mendakan sadaya produk. Dina unggal matéri kami mendakan a tautan kana pituduh / katalog dina PDF 38 halaman dimana aranjeunna nampilkeun kami sadaya bahan sareng suhu percetakan. Nanging, kami henteu acan tiasa mendakan propil percetakan pikeun slicers utami atanapi langkung parameter teknis dina matéri.

Dina rohangan pamésér pikeun unggal matéri urang sono suhu citak, suhu ranjang panas, sareng a tabel komparatif ngeunaan kapadetan, élastisitas, résistansi tabrakan sareng parameter anu sami. Langkung ti nilai-nilai khusus anu tiasa dipikaharti ku sababaraha insinyur, contona tabel skor 1 - 5 ngabandingkeun matéri anu dipilih nganggo bahan PLA atanapi ABS anu seuseueurna produsen gaduh pangalaman sateuacanna. Nanging, ku ngahubungi kami ngalangkungan formulir dina halaman wéb éta nyalira, aranjeunna bakal nyayogikeun kami inpormasi anu dipikahoyong, kalebet naséhat ngeunaan nyetak potongan khusus.

Para analisa ieu kami parantos nganggo printer ANET A2 PLUS deui. Sanaos janten mesin kisaran rendah (kalayan kisaran harga di handap € 200 upami urang ngagaleuh ti Cina) sareng henteu kéngingkeun hasil jéntré anu luhur pisan, éta sampurna pikeun kaseueuran bahan dina pasaran.  Éta henteu ngagaduhan ciri téknis anu henteu tiasa dipertimbangkeun; tiasa nyetak dugi ka 100 mm / s, éta ngagaduhan extruder bowden type, hotend tiasa dipanaskeun dugi ka 260 ° C, éta tiasa nyetak dina a Resolusi 100 mikron, miceun basa panas sareng gaduh hiji aréa percetakan ageung (220 * 220 * 270mm).

Infill dipaké dina analisa

Kami ngahaja ngadamel prints ku infill anu lemah pisan, kami parantos nganggo pangrojong sareng kami henteu nganggo kipas lapisan. Ku cara kieu, ku ngan ukur sababaraha sidik, urang tiasa nunjukkeun kumaha bahan kalakuan dina kaayaan ekstrim.

Filem Smartfil Boun

Filem Smartfil Boun

Bahan ieu ngagaduhan sababaraha kinerja mékanis sami sareng polipropilén, hatur nuhun ka anjeun kalenturan Tiasa dimekkeun potongan semi-kaku anu tahan pisan kana pangaruh, urang tiasa kéngingkeun potongan kalayan bérés luar biasa sareng sentuhan lemes anu pikaresepeun anu langkung ngingetkeun karét anu keras tibatan palastik.

Mangrupikeun bahan saderhana pikeun dicitak ti saprak henteu kedah nganggo basa anu dipanaskeun, henteu ngalaman kontraksi atanapi perang nalika nyetak henteu paduli ukuran bagian. Kusabab éta patuh luhur anu nampilkeun matéri ieu dina potongan-potongan anu ngagaduhan dasar percetakan anu lega pisan, perlu dipiceun ku cara nerapkeun cai kana dasarna. Filamén ieu bodas sareng hue ngémutan gading. Dina coil aranjeunna gaduh konsistensi anu rada fleksibel tapi kami moal ngagaduhan masalah macét dina extruder.

Prints antara 200 sareng 220º C sareng mendingan lalaunan Kusabab ieu, urang nyarankeun kipas lapisan sepanjang waktos, sanaos mung penting dina bagian anu paling sempit tina potongan kami.

Smarfil Boun Filament Kalenturan

Potongan nampilkeun gelar tangtu kalenturan sareng saatos tekanan pulih bentuk aslina, sampurna pikeun bagian anu kedah tahan pangaruhna. Parantos ngadukung taat kana bagian sareng bahan ngabodaskeun dina titik dimana aranjeunna dihapus.

Nalika ngagunakeun panyusupan anu lemah pisan sareng henteu nganggo kipas lapisan, éta sangsara nalika ngagambar sasak. Disarankeun pikeun nambihan sababaraha lapisan tambahan dina laminator pikeun ngarengsekeun sapotong tanpa nyéépkeun liang.

Filem Smartfil Glace

Filem Smartfil Glace

Bahan ieu Éta didamel tina polimér termoplastik kalayan sipat mékanis langkung luhur tibatan ABS sareng PLA, résistansi dampak anu saé sareng kalenturan tinggi. Tanpa warping bagian anu ageung tiasa didamel kalayan kualitas anu saé. Sareng fitur anu paling héran, anjeun tiasa nerapkeun a polesan kimia sareng alkohol sedemikian rupa sehingga potongan dengan transparansi tinggi sareng bérés lengkep lemes tiasa didamel. Pelancuran ieu dilakukeun ku uap alkohol, sami sareng lemesna ABS sareng aseton. Kurung gampang dileungitkeun tanpa nyésa waé sareng bahanna tiis dina kecepatan anu saé pisan maka urang bakal kéngingkeun hasil anu saé pisan henteu nganggo kipas lapisan. Milikna percetakan mirip pisan sareng PLA.

Filamén coil leres-leres transparan tapi sapertos sadayana filamén transparan, suhu sareng aliran variasi nalika nyetak nyababkeun bagian anu dicitak tembus. Hasil pangsaéna dicandak nalika nyetak hiji lapisan atanapi nganggo pilihan anu dilebetkeun ku sababaraha laminator, modeu spiral atanapi mode gelas. Pokokna, nalika kéngingkeun potongan tembus, sesah pisan pikeun néwak tungtung potongan dina poto atanapi ku panon taranjang.

proses ngalancarkeun kimia Urang tiasa ngalakukeun éta dina cara anu béda gumantung kana karakteristik potongan anu dicetak; ku aplikasi langsung ku sikat dina permukaan luar sapotong, tunduk kana saluruh potongan kana tindakan uap alkohol atanapi cara anu paling agrésif ku langsung neuleumkeun saluruh alkohol. Unggal metoda bakal kéngingkeun hasil anu béda, beuki agrésif langkung alus dilancarkeun tapi kirang définisi.

Polesan Kimia
Potongan beulah kénca parantos diaplikasi sacara kimia nganggo alkohol anu diterapkeun langsung ku sikat. Sanaos transparan hese ngaapresiasi lemesna, kanyataan yén éta bersinar langkung seueur nunjukkeun yén permukaan na langkung lemes.

Smartfil PLA 3D850 filamén warna transparan

Smartfil PLA 3D850 filamén

Ieu téh hiji filamén didamel tina PLA anu dirarancang khusus pikeun percetakan 3D ku Alam Works, éta biodegradable sareng shrinkage termal pisan low. Cocog pikeun nyetak anu meryogikeun resolusi luhur dimana detil na alit pisan. Kauntungan utama na nyaéta kristalisasi gancang, anu ngamungkinkeun bagian-bagian anu rumit dilakukeun tanpa dukungan, ogé tiasa nyetak kalayan kecepatan tinggi. Filamén ieu henteu peryogi ranjang dipanaskeun sareng sipat mékanis sareng termal anu langkung luhur tibatan PLA standar. Bahan ieu nyitak sampurna dina 200 derajat sareng mendingan gancang janten teu kedah kipas lapisan kecuali dina bagian anu langkung sempit. Kami ngantunkeun anjeun langkung seueur poto pikeun matéri na

Smartfil EP filamén

Smartfil EP filamén

Bahan ieu se nyetak dina 200 ºC,  henteu ngalaman perang sareng gampang pisan mesin dina raraga ningkatkeun permukaan finish. Karakteristik ieu babarengan sareng kanyataan yén éta langkung kaku tibatan PLA ngajantenkeun bahan idéal pikeun aranjeunna anu didédikasikeun pikeun seni, arsitéktur, séktor déontologis, upami ngadamel modél, restorasi, tiruan patung, jst ... Pabrikan mastikeun éta Éta tiasa dicét kalayan sagala jinis cet sareng bérés anu saé kahontal.

Bahan anu sakali dicitak ngagaduhan a tékstur lemes pisan ngingetkeun tina bahan keramikSalaku tambahan, nalika ngadaptarkeunana, urang ngalancarkeun permukaan sareng mupus garis-garis anu disababkeun ku résolusi masing-masing, dina poto salajengna anjeun tiasa ningali yén kami parantos ngasarkeun kawasan anu khusus pisan supados anjeun tiasa niténan bédana.

Nanging, urang ngalaman masalah nalika nyetak sareng matéri ieu sareng sesah pikeun urang pikeun ngajaga volume filamén anu tetep sigana kusabab kualitas goréng tina extruder bowden anu kalebet printer Anet A2 Plus anu parantos kami anggo. Anu jelas nyaéta éta Anjeun kedah ngalakukeun sababaraha tés nganggo extruder tina printer anjeun pikeun ngahontal aliran anu tetep sareng seragam. Detil penting sanésna nyaéta filamén mendingan lalaunan pisan janten penting pisan pikeun nganggo kipas lapisan sepanjang waktos.

Kacindekan dina 3D Smart bahan Filament

Nganalisis sampel sajumlah leutik filamén sareng sipat anu bénten pisan sering sesah, sabab anjeun kedah ngémutan yén bisi bagian na salah, anjeun henteu ngagaduhan bahan tambahan pikeun nyetak deui.

Kusabab kitu kami milih 2 potongan anu saderhana pisan pikeun nyetak sareng kami parantos nyetak dina cara anu sami sareng konfigurasi sareng sadaya bahan. Sanaos leres yén ku cara ieu anjeun moal ningali unggal matéri dina kaindahanana, éta ngabantosan anjeun kéngingkeun ideu perkiraan naon anu tiasa urang ngarepkeun masing-masing.

Kami kaget pisan ku rupa-rupa anu dikirim, unggal matéri luar biasa sareng ngagaduhan sipat unik anu ngajantenkeun aranjeunna pilihan anu pikaresepeun pisan.

Vas ieu  dicitak ku Smartfil Glase dilaminasi dina modeu gelas sareng dilicikeun ku alkohol bakal spektakuler. Patung ieu Dicetak dina Smartifil EP sareng teras didamel pasir, éta pasti bakal janten kado anu hadé pikeun Hari Ibu anu salajengna. Hiji pasualan smartfil Boun bakal ngajagaan iphone urang tina ragrag paling liar ... kemungkinan ampir teu aya tungtungna na Bahan Smart 3D nyayogikeun kami bahan pikeun ngajantenkeun aranjeunna leres kalayan filamen kualitas anu saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Eduardo cenahna

    Abdi hoyong terang ngeunaan filamén anu ngalaksanakeun listrik pikeun nyetak 3 D sareng nyandak kana bak éléktrolit, anu mana anu anjeun nyarankeun?

Tes InggrisTés Catalankuis Spanyol